eldsjal2024_pan
Brobygget i Valsta sporthallFoto: Pressbild

Brobygget har öppet hela påsklovet

Under påsklovet kommer Sigtuna kommun att hålla igång aktiviteter för barn och unga: - Alla firar ju inte påsk så för många barn- och ungdomar är den veckan precis som en vanlig vecka förutom att skolan är stängd och det är lov. Dessutom jobbar många föräldrar även på röda dagar så då fyller det en ännu större funktion att vi kan erbjuda någonstans att ta vägen. Vi erbjuder också mellanmål till alla besökare på loven, berättar Monica Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Redan på långfredagen drar aktiviteterna igång för ungdomar i kommunen. Brobygget by Night finns i Vikingahallen från 20.00 på fredagen och Påskafton. Brobygget har en trogen skara besökare på mellan 35-50 ungdomar för både drop-in-sport eller bara hänga.

På dagtid under påsklovet är det Brobygget – Sportis i Valsta eller Ekilla på dagtid för alla upp till 13 år. Brobygget Sportis startar också redan på långfredagen och har öppet lovets alla dagar, inklusive påskhelgen.

Andra aktiviteter som finns är Sigtuna Museum & Art, Sigtuna Funkis och Fritidsgårdarna. Fritidsbanken kommer hålla extraöppet under lovet för alla som vill långa till sport och aktiviteter. En nyhet för i år är att kommunens nyanställda Stadsdelsmammor kommer ta sig till Biokällan för att se filmen ”Jag är Zlatan”. I Forum kan man också få en clown- och cirkusföreställning om sopor.

spedition_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

mp_helsida_eu

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out