valstadagen_pan
Foto: Street view/Google

Broarna över Arlandaleden ska repareras

Reparationen av broarna över väg 273, Arlandaleden, i Arlandastad startar nu under mars och pågår till och med november.

centrum_artikel_host

Trafikverket inleder arbetet med att reparera broarna över väg 273 som E4:an kör på. Det innebär att framkomligheten påverkas på E4:an och även på väg 273. Broarna repareras för att öka trafiksäkerheten och arbetet startas i mitten på mars och pågår till och med november.

Reparationer görs på både ovansida och undersida. Tätskikt ska bytas ut och ny asfalts ska läggas. Även kantbalkarna som håller bron på plats ska bytas.

Två körfält kommer fortsatt att vara tillgängliga i vardera riktning på bron men man kommer att minska bredden och sänka hastigheten. Under bron, alltså på väg 273 mot Arlanda, kommer ett körfält i vardera riktning att hållas öppet. Ett körfält mot Stockholm stängs av. Hastigheten sänks till 70 km/h förbi arbetsplatsen. En portal ställs även ut som en säkerhetsåtgärd.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
mp_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

elon_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
student_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider
connys
centrum_outsider_host