sap_pan23
Foto: Arkivbild

Brännplattan Open gör comeback

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_artikel_host

Brännplattan Open är tillbaka efter två års uppehåll på grund av pandemin. Turneringen kommer att äga rum lördagen den 3 juni och spelas utomhus på gräsplanerna framför Vikingahallen, precis som vanligt. Evenemanget är öppet för alla och syftar till att utse Sigtuna kommuns bästa brännbollslag.
– Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop, säger en av arrangörerna i ett uttalande.

Evenemanget drivs av Skånela IF i samarbete med Anders & Jag, där efterfesten kommer att äga rum. Arrangörerna hoppas på att få ihop fler än 20 lag för att göra turneringen så rolig som möjligt.
– Ju fler lag vi blir, desto roligare och häftigare blir det.

Brännbollen kommer att spelas utanför Vikingahallen i Märsta på Vikingafältet. Alla över 16 år är välkomna att anmäla sitt lag, vare sig det är vänner, arbetskamrater, föreningar, partier eller familjer. Evenemanget kommer också att innehålla musik, mat och underhållning av en DJ och speaker.

Efter turneringen är över kommer en gemensam efterfest att hållas på Anders & Jag, där alla deltagare är välkomna att fira och ha kul tillsammans.

Målet för Brännplattan Open är enkelt – att folk ska mötas och ha kul. Med allt som planeras för evenemanget är det svårt att tro något annat än att det kommer att bli en fantastisk dag för deltagarna och åskådarna.

Denna text genererades med en textrobot

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

pantamera_avc_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

moderat_fokus_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

sap_sep23_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

defacto_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

ica_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

centrum_host_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

joes-helsida
hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
ica_outsider