valstadagen_pan
Foto: Arkivbild

Brännplattan Open gör comeback

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_artikel_host

Brännplattan Open är tillbaka efter två års uppehåll på grund av pandemin. Turneringen kommer att äga rum lördagen den 3 juni och spelas utomhus på gräsplanerna framför Vikingahallen, precis som vanligt. Evenemanget är öppet för alla och syftar till att utse Sigtuna kommuns bästa brännbollslag.
– Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop, säger en av arrangörerna i ett uttalande.

Evenemanget drivs av Skånela IF i samarbete med Anders & Jag, där efterfesten kommer att äga rum. Arrangörerna hoppas på att få ihop fler än 20 lag för att göra turneringen så rolig som möjligt.
– Ju fler lag vi blir, desto roligare och häftigare blir det.

Brännbollen kommer att spelas utanför Vikingahallen i Märsta på Vikingafältet. Alla över 16 år är välkomna att anmäla sitt lag, vare sig det är vänner, arbetskamrater, föreningar, partier eller familjer. Evenemanget kommer också att innehålla musik, mat och underhållning av en DJ och speaker.

Efter turneringen är över kommer en gemensam efterfest att hållas på Anders & Jag, där alla deltagare är välkomna att fira och ha kul tillsammans.

Målet för Brännplattan Open är enkelt – att folk ska mötas och ha kul. Med allt som planeras för evenemanget är det svårt att tro något annat än att det kommer att bli en fantastisk dag för deltagarna och åskådarna.

Denna text genererades med en textrobot

Wenngarns_cafe_helsida
mp_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

valstadagen

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

connys_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

defacto_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

pantamera_avc_helsida

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

joes-helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
elon_helsida
nrh_sigtuna

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
student_outsider