sap_feb_pan
Foto: Arkivbild

Brännplattan Open gör comeback

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_artikel_host

Brännplattan Open är tillbaka efter två års uppehåll på grund av pandemin. Turneringen kommer att äga rum lördagen den 3 juni och spelas utomhus på gräsplanerna framför Vikingahallen, precis som vanligt. Evenemanget är öppet för alla och syftar till att utse Sigtuna kommuns bästa brännbollslag.
– Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop, säger en av arrangörerna i ett uttalande.

Evenemanget drivs av Skånela IF i samarbete med Anders & Jag, där efterfesten kommer att äga rum. Arrangörerna hoppas på att få ihop fler än 20 lag för att göra turneringen så rolig som möjligt.
– Ju fler lag vi blir, desto roligare och häftigare blir det.

Brännbollen kommer att spelas utanför Vikingahallen i Märsta på Vikingafältet. Alla över 16 år är välkomna att anmäla sitt lag, vare sig det är vänner, arbetskamrater, föreningar, partier eller familjer. Evenemanget kommer också att innehålla musik, mat och underhållning av en DJ och speaker.

Efter turneringen är över kommer en gemensam efterfest att hållas på Anders & Jag, där alla deltagare är välkomna att fira och ha kul tillsammans.

Målet för Brännplattan Open är enkelt – att folk ska mötas och ha kul. Med allt som planeras för evenemanget är det svårt att tro något annat än att det kommer att bli en fantastisk dag för deltagarna och åskådarna.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

skridskodisco_helsida

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

steningekompani_helsida

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

spedition_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

fritidsbanken_sportlov
jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

funkisfest_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

sportlov
connys_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys