centrum_panorama_hostshopping
Brännplattan när det begav sig 2018.Foto: Magnus Granhagen

Brännplattan Open gör comeback: Årets brännbollsturnering 8 juni

Lördagen den 8 juni 2024 är det återigen dags för årets mest efterlängtade brännbollsturnering, Brännplattan Open, att äga rum. Efter ett uppehåll är det nu dags för brännbollsentusiaster i Sigtuna kommun att återigen tävla om titeln som Kommunmästare i Brännboll.

centrum_artikel_host

Turneringen kommer att äga rum utomhus på gräsplanerna framför Vikingahallen, precis som vanligt. Det är en chans för alla att delta och visa upp sina färdigheter och ha roligt tillsammans.

”Varför kör ni Brännplattan Open igen?” frågar vi Jimmy Karlsson, klubbchef på Skånela IF, som är en av arrangörerna. Han svarar: ”Framför allt för att det är jävligt kul. Det händer för lite evenemang av denna slag i kommunen. Det blir förhoppningsvis en tillställning där folk, unga som gamla, kan samlas och ha roligt ihop.”

Evenemanget drivs i samarbete med Olearys, där efterfesten kommer att äga rum. Jimmy Karlsson leder arrangemanget tillsammans med Skånela IF:s organisation.

Vad är målet med Brännplattan Open? ”Målet är att folk ska mötas och ha kul. Ju fler lag vi blir ju roligare och häftigare blir det. Vi har som mest haft 18 lag. Vi skulle gärna passera 20 lag, det skulle vara kul,” säger Karlsson.

Upplägget är öppet för alla över 16 år att anmäla ett lag, vare sig det är vänner, arbetskamrater, föreningar, partier eller familjer. Det kommer att finnas musik, matförsäljning och förhoppningsvis strålande väder för att göra dagen komplett.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

mp_helsida_eu

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

seniormassa_pan
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

centrum_host_helsida

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider