nationaldagen_pan
Foto: Pressbild/SSR

Brandkåren varnar för påstridigt sotarföretag

Brandkåren Attunda varnar återigen för oseriösa sotare då många ringt in om att ett företag erbjuder sina tjänster.

centrum_artikel_host

Bara Attunda Sot & Vent får sota i Brandkåren Attundas distrikt som omfattar bland annat Sigtuna kommun. Nu har Brandkåren Attunda fått in samtal om att ett annat företag erbjuder sina tjänster, men sotningen från det företaget är alltså inte godkänt och man får som kund inte anlita dem. Brandkåren Attunda skriver på sin hemsida att kommunens sotare inte ringer upp via telefon för sotning utan en avisering kommer med posten när det är dags.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
connys