valstadagen_pan
Foto: Daniel Iskander

Brandkåren: Var inte ensam på isen

Is-säsongen närmar sig och Brandkåren Attunda varnar för att man inte ska bege sig ut på isen utan utrustning.

centrum_artikel_host

Isen börjar tjockna till på Sigtunafjärden och en del har redan begett sig ut för att åka. Men isen är långt ifrån säker så här tidigt på säsongen. I Sigtuna kommun har det genom åren inträffat flera allvarliga tillbud ute på isen med personer som gått igenom.

Inför den stundande is-säsongen uppmanar Brandkåren Attunda att man vidtar säkerhetsåtgärder innan man beger sig ut. Följer man råden så minskar man risken för ett tillbud enligt Brandkåren Attunda.

– Var aldrig ensam på isen!
– Ha alltid med dig isdubbar och annan säkerhetsutrustning på isen!
– Prova alltid isen med ispik om du är osäker.
– Gå aldrig på is som du inte är säker på att den håller! Kärnis ska vara minst tio centimeter tjock.
– Tänk på att nyis, våris, snötäckt is och havsis kan vara svag.
– Lär dig var isens svaga platser är: ”vass, råk, brygga, bro, udde, avlopp, utlopp, inlopp, sund, grund och vindbrunn”!
– Ju högre fart du har, ju längre kommer du ut på svag is innan den brister och desto svårare blir räddningen.
– Ha alltid något mellan dig och den nödställde, ”den förlängda armen”.
– Lämna aldrig barn ensamma vid eller på isen.
– Meddela alltid var någonstans du ska vara och när du tänker komma tillbaka.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
nrh_sigtuna
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
valstadagen_outsider
nrh
centrum_outsider_host
mp_outsider
student_outsider
pantamera_out