valstadagen_pan

Brandkåren söker frivilliga

Brandkåren Attunda avser starta ett brandvärn under våren som ska bistå i samband med skogsbränder eller andra stora händelser.

centrum_artikel_host

Brandvärn ska startas upp av Brandkåren Attunda rapporterar Stockholm Direkt. Nu söker brandkåren frivilliga som ska kunna vara en del av brandvärnet som ska bistå brandkåren vid större händelser som kräver omfattande resurser, exempelvis de stora skogsbränderna i Värmland, Västmanland och Norrland förra sommaren.

Brandvärn fanns under 1980-talet men har försvunnit med åren:
– Dels för att det är mindre personal än det var för tio år sedan – och så ökar antalet skogsbränder. Innan den senaste sommaren har vi inom Attunda varit rätt förskonade, men då behövde vi skicka en hel del personal till Värmland, Västmanland och andra områden där det brann mycket. Så det blir en påfrestning för vår verksamhet också när vi måste skicka iväg vår personal. Och vi är särskilt sårbara under sommaren när det är semestertider, berättar Per Jonsson, distriktschef Märsta, för Stockholm Direkt.

Personerna som rekryteras kommer att utbildas inom Hjärt- och lungräddning, första förband och ha teoretisk kunskap om skogsbränder. När de behövs får de ett sms och meddelar om de kan ställa upp.
– Vi börjar med att utbilda dem inom skogsbränder men vi hoppas på sikt också kunna lägga till utbildningar om översvämningar och andra naturkatastrofer, fortsätter Per Jonsson.

connys_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Nyheter En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

elon_helsida

Café får böta för myrinvasion

Nyheter Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

joes-helsida
valstadagen

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

mp_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
mp_outsider
valstadagen_outsider
nrh
swedol_outsider