centrum_panorama_hostshopping

Brandkåren söker frivilliga

Brandkåren Attunda avser starta ett brandvärn under våren som ska bistå i samband med skogsbränder eller andra stora händelser.

centrum_artikel_host

Brandvärn ska startas upp av Brandkåren Attunda rapporterar Stockholm Direkt. Nu söker brandkåren frivilliga som ska kunna vara en del av brandvärnet som ska bistå brandkåren vid större händelser som kräver omfattande resurser, exempelvis de stora skogsbränderna i Värmland, Västmanland och Norrland förra sommaren.

Brandvärn fanns under 1980-talet men har försvunnit med åren:
– Dels för att det är mindre personal än det var för tio år sedan – och så ökar antalet skogsbränder. Innan den senaste sommaren har vi inom Attunda varit rätt förskonade, men då behövde vi skicka en hel del personal till Värmland, Västmanland och andra områden där det brann mycket. Så det blir en påfrestning för vår verksamhet också när vi måste skicka iväg vår personal. Och vi är särskilt sårbara under sommaren när det är semestertider, berättar Per Jonsson, distriktschef Märsta, för Stockholm Direkt.

Personerna som rekryteras kommer att utbildas inom Hjärt- och lungräddning, första förband och ha teoretisk kunskap om skogsbränder. När de behövs får de ett sms och meddelar om de kan ställa upp.
– Vi börjar med att utbilda dem inom skogsbränder men vi hoppas på sikt också kunna lägga till utbildningar om översvämningar och andra naturkatastrofer, fortsätter Per Jonsson.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys