eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild

Brandkår rycker ut vid hjärtstopp hos barn

Brandkåren Attunda kommer framöver även att rycka ut på larm om hjärtstopp hos barn.

centrum_artikel_host

Sedan tidigare bistår brandkåren Region Stockholm vid hjärtstopp för vuxna, nu har man tecknat ett samarbete som även omfattar barn som drabbas av hjärtstopp:
-Vi har sedan 2011 utfört insatser vid hjärtstopp och välkomnar nu även att Barn-HLR ingår i uppdraget då vi sett det som en självklarhet att även hjälpa till när barn blir drabbade. Vid hjärtstoppslarm är behovet av snabb hjälp kritiskt och här kommer vi göra skillnad i att den drabbade får snabbare hjälp. Det är ett samhällsviktigt uppdrag som skapar trygghet och mervärde för våra kommuninvånare, berättar Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren Attunda.

Brandkåren har under hösten förberett sig för uppdraget och är startklara. All personal inom Brandkåren Attunda har utbildats i barn-HLR med fokus på väl genomförda kompressioner och ventilation. Hjärtstopp hos barn är dock mycket ovanligt och en stor del av utbildningen handlar även om sjukdomslära som feberkramper för att personalen ska kunna agera förebyggande.

steningekompani_helsida
spedition_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
aldreomsorg_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
outsider_aldreomsorg
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
spedition_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out