valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Brandkår rycker ut vid hjärtstopp hos barn

Brandkåren Attunda kommer framöver även att rycka ut på larm om hjärtstopp hos barn.

centrum_artikel_host

Sedan tidigare bistår brandkåren Region Stockholm vid hjärtstopp för vuxna, nu har man tecknat ett samarbete som även omfattar barn som drabbas av hjärtstopp:
-Vi har sedan 2011 utfört insatser vid hjärtstopp och välkomnar nu även att Barn-HLR ingår i uppdraget då vi sett det som en självklarhet att även hjälpa till när barn blir drabbade. Vid hjärtstoppslarm är behovet av snabb hjälp kritiskt och här kommer vi göra skillnad i att den drabbade får snabbare hjälp. Det är ett samhällsviktigt uppdrag som skapar trygghet och mervärde för våra kommuninvånare, berättar Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren Attunda.

Brandkåren har under hösten förberett sig för uppdraget och är startklara. All personal inom Brandkåren Attunda har utbildats i barn-HLR med fokus på väl genomförda kompressioner och ventilation. Hjärtstopp hos barn är dock mycket ovanligt och en stor del av utbildningen handlar även om sjukdomslära som feberkramper för att personalen ska kunna agera förebyggande.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida
joes-helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

defacto_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider
nrh
centrum_outsider_host
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider