SSHL:s aula brann

Polis har upprättat en anmälan om mordbrand efter att en anrik byggnad på SSHL brunnit: - Det är fruktansvärt, en 100-årig byggnad som går upp i rök, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

centrum_artikel_host

Larmet om branden kom in till brandkåren vid 1.30-tiden, det ska röra sig om skolans aula:
– Branden har spridit sig vidare, upp i konstruktionen. Byggnaden är övertänd och man har backat ut med rökdykarna för att försöka släcka den utifrån i stället och begränsa totalskadan, säger Alexander Westerberg, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt, till Aftonbladet.

Ingen person har skadats och elevhemmen som ligger bara hundrameter bort är inte drabbade. Skolan hotades nyligen av en tidigare elev men polisen ska utreda branden innan man kan dra några slutsatser. Branden ska ha startat i källaren enligt Aftonbladet, men den spred sig snabbt uppåt och tog fart i det gamla trämaterialet.

Under morgonen meddelas från Polisen att en anmälan gällande mordbrand är upprättad. Teknisk undersökning genomförs när det är möjligt.

Skolans rektor säger till SVT Nyheter att alla är oerhört ledsna och att det är en stor tragik.
– Det är fruktansvärt, en 100 årig byggnad som går upp i rök. Det är så mycket historia i det huset. Det här är en tragedi för skolan, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

Uppdaterad 9.00

joes-helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
storemore_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out