nationaldagen_pan

SSHL:s aula brann

Polis har upprättat en anmälan om mordbrand efter att en anrik byggnad på SSHL brunnit: - Det är fruktansvärt, en 100-årig byggnad som går upp i rök, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

centrum_artikel_host

Larmet om branden kom in till brandkåren vid 1.30-tiden, det ska röra sig om skolans aula:
– Branden har spridit sig vidare, upp i konstruktionen. Byggnaden är övertänd och man har backat ut med rökdykarna för att försöka släcka den utifrån i stället och begränsa totalskadan, säger Alexander Westerberg, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt, till Aftonbladet.

Ingen person har skadats och elevhemmen som ligger bara hundrameter bort är inte drabbade. Skolan hotades nyligen av en tidigare elev men polisen ska utreda branden innan man kan dra några slutsatser. Branden ska ha startat i källaren enligt Aftonbladet, men den spred sig snabbt uppåt och tog fart i det gamla trämaterialet.

Under morgonen meddelas från Polisen att en anmälan gällande mordbrand är upprättad. Teknisk undersökning genomförs när det är möjligt.

Skolans rektor säger till SVT Nyheter att alla är oerhört ledsna och att det är en stor tragik.
– Det är fruktansvärt, en 100 årig byggnad som går upp i rök. Det är så mycket historia i det huset. Det här är en tragedi för skolan, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

Uppdaterad 9.00

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider