moderat_fokus_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Stort pådragFoto: Magnus Granhagen
Foto: MMS-Bild

Brand i flerbostadshus på Norrbacka

Brandkår larmades strax före klockan 18 till Odensalavägen med anledning av en brand i ett flerbostadshus.

centrum_artikel_host

Vid 17.50-tiden larmades brandkår till Odensalavägen där det brinner i en lägenhet i ett flerbostadshus. Branden är fullt utvecklad och kraftiga rökpelare stiger över Norrbackaområdet. Enligt polisen finns det inga personskador i nuläget men man har spärrat av platsen så att brandkåren kan arbeta ostört. Enligt märsta.nu:s utsände på plats sprider sig elden snabbt i fastigheten och brandkår kämpar febrilt med att begränsa spridningen. Brandkår från flera stationer är på plats, bland annat Uppsala.
– Vår inriktning just nu är att låta vindkonstruktionen brinna av för att minimera risken för vattenskador i lägenheterna, säger Göran Norman, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, till Aftonbladet

Polisen meddelar under kvällen att en anmälan om mordbrand upprättats och att bostadshuset ska undersökas av tekniker när det har svalnat. Området är fortstat avspärrat. Boende har evakuerats.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

moderat_fokus_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
sap_sep23_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
kommun_adhd_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
nrh