eu_valet_panorama
Arkivbild

Brand i Bristaverket släcktes snabbt

En brand i Birstaverket släcktes snabbt innan den spred sig i anläggningen

centrum_artikel_host

På tisdagseftermiddagen, vid 17:45, fick räddningstjänsten larm om en brand på Bristaverket i Märsta. Bristaverket är en anläggning som producerar fjärrvärme och el. Branden uppstod, men tack vare snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde den begränsas och stoppas innan den hann sprida sig vidare i byggnaden. Det finns för närvarande ingen misstanke om brott i samband med händelsen. Trots detta genomför Fortum, ägarna till verket, en egen utredning och har lämnat in en tillbudsanmälan för att undersöka vad som kan ha orsakat branden.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
bygdensdag_outsider