centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Bråk på buss – Anmälan om misshandel och ofredande

Polis fick kallas till en busshållsplats i Märsta sedan resenärer börjat slåss ombord.

centrum_artikel_host

Under natten larmades polis till en buss på Midgårdsvägen sedan resenärer börjat slåss. Larmet kom strax före klockan 3. Polispatrullen som anlände kunde konstatera att ingen av de inblandade i bråket behövde sjukvård. Nu kommer en utredning att starta för att reda ut vad som hänt. Anmälan har upprättats gällande misshandel och ofredande. Polisen tar upp vittnesmål men kan även ta del av bussens filmmaterial för att få reda på mer om vad som hänt och hur händelseförloppet såg ut.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider