centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Bra tillgång till Internet i kommunen

I stort sett alla bostäder eller företag i kommunen har tillgång till snabb uppkoppling på 10 mb/s eller mer samt access till 4G nät i kommunen.

centrum_artikel_host

Post- och telestyrelsens senaste rapport över uppkopplingshastigheterna i landets regioner och kommuner är klara. För Sigtuna kommun är utbyggnaden bra, 99,9 procent har grundläggande 3G-nät. Generellt är uppkopplingen i Stockholms län för boende och företag bra. Siffrorna för kommunen visar att 9 av 10 hushåll/företag har tillgång till hastigheter över 16 mb/s och 98 procent har tillgång till över 8 mb/s.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out