Foto: Pressbild

Bostadsrättspriser går upp

Bostadsrättspriserna går upp för första gången på nio månader.

Priserna på bostadsrätter har sjunkit sedan i september 2019, men efter nio månaders nedgång och trots coronakrisen så är det nu en uppgång enligt Newsworthy. Priserna går upp med en procent. 143 bostadsrätter såldes i kommunen under maj-juli till ett snittpris av 2 miljoner kronor. Ifjol gjordes 136 affärer vid samma period.

När det gäller villor har det varit låg aktivitet med bara 56 försäljningar, något som är under snittet för perioden historiskt sett. Förra året såldes 80 villor vid samma period, snittpriset för en villa i kommunen är nu 4,9 miljoner kronor vilket är en nedgång med en procent.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening