Foto: Pressbild

Bostadsrättsmarknaden sjunker kraftigt

Det har inte sålts så lite bostadsrätter under en tremånadersperiod sedan 2016

Inte sedan 2016 har det sålts så få bostadsrätter som under den senaste tremånadersperioden november 22-januari 23 enligt siffror som Newsworthy sammanställt. 101 bostadsrätter såldes till snittpriset 1,9 miljoner. Förra året var det 109 affärer vid samma tidpunkt. Siffrorna visar också en kännbar prisnedgång på sju procent, klart under länssnittet som är på två procent. Nedgången på bostadsrätter har pågått större delen av 2022. Även 2012 och 2018 fanns det tremånadersperioder där nedgången var över fem procent. Bara fyra kommuner i länet visar uppgående prisutveckling, i de flesta kommunerna backar priserna.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening