moderat_pan_nov

Bostadsområden får postboxar

SigtunaHem inleder ett unikt samarbete med PostNord där man som boende kan hämta paket i en box i flera av bostadsområdena.

centrum_artikel_host

Ett pilotprojekt mellan SigtunaHem och PostNord innebär att det placeras ut boxar där man kan hämta ut paket under sommaren.
– Paketboxarna är ett bekvämt och fastighetsnära alternativ till att gå och hämta paketen på utlämningsställen – eller sitta hem och vänta på en budbil. Här kan du hämta varor som du har beställt vilken tid du vill, markförvaltare David Fischer.

Det är Södergatan, Norrbackavägen, Odalvägen, Lindvägen, Lyckostigen, Västra Bangatan och Stora Brännbovägen som får postboxarna. Dessa placeras ut 1:a juli men det kan ta ett tag innan aktivering sker. Varor som du handlar på nätet kan komma att levereras dit istället för ett ombud.
– Vi hoppas att våra hyresgäster får glädje av det här. En anledning till att vi provar detta är också för att vi hoppas att det ska minska trafiken med budbilar i våra bostadsområden, berättar David Fischer.

I ett första skede kommer paketleveranser från Sigtuna kommun att finnas i boxen och man inleder också ett testprojekt med iBoxen. Det pågår under ett år och utvärderas sedan. I samband med att du beställer online så kan du välja en box för att hämta ut paketet.

julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider