eldsjal2024_pan

Bostadsområden får postboxar

SigtunaHem inleder ett unikt samarbete med PostNord där man som boende kan hämta paket i en box i flera av bostadsområdena.

centrum_artikel_host

Ett pilotprojekt mellan SigtunaHem och PostNord innebär att det placeras ut boxar där man kan hämta ut paket under sommaren.
– Paketboxarna är ett bekvämt och fastighetsnära alternativ till att gå och hämta paketen på utlämningsställen – eller sitta hem och vänta på en budbil. Här kan du hämta varor som du har beställt vilken tid du vill, markförvaltare David Fischer.

Det är Södergatan, Norrbackavägen, Odalvägen, Lindvägen, Lyckostigen, Västra Bangatan och Stora Brännbovägen som får postboxarna. Dessa placeras ut 1:a juli men det kan ta ett tag innan aktivering sker. Varor som du handlar på nätet kan komma att levereras dit istället för ett ombud.
– Vi hoppas att våra hyresgäster får glädje av det här. En anledning till att vi provar detta är också för att vi hoppas att det ska minska trafiken med budbilar i våra bostadsområden, berättar David Fischer.

I ett första skede kommer paketleveranser från Sigtuna kommun att finnas i boxen och man inleder också ett testprojekt med iBoxen. Det pågår under ett år och utvärderas sedan. I samband med att du beställer online så kan du välja en box för att hämta ut paketet.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
storemore_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out