Foto: Street view/Google

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Prisutvecklingen på bostadsrätter i kommunen visar en ökning på tre månader med 2,5 procent. Dock finns det en klar nedgång mellan augusti och september med 900 kronor/kvadratmeter. Sett över tolv månader är nedgången 0.6 procentenheter. Kvadratmeterpriset på bostadsrätter har gått ner med cirka 1500 kronor under perioden.

På villamarknaden är ökningen kraftfull den senaste tremånadersperioden med hela 12 procent. 39 villor har sålts under perioden till ett medelpris på 5,17 miljoner kronor. Senaste året visar villamarknaden en uppgång med 0,6 procentenheter baserat på 142 sålda objekt. Februari 2022 stod villamarknaden som högst i kommunen, sedan dess har det successivt skett en nedgång fram till maj 23. Sedan maj i år har en uppgång synts tre månader i rad innan en liten nedgång i september.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening