eu_valet_panorama
Bosse Einarsson är inte glad över boten i samband med att han tog en tupplur i natt.Foto: Skärmdump/Facebook

Bosse tog en tupplur – Fick böter av kommunen

En P-vakt bötfällde Bosse Einarsson i natt då han sov i sitt fordon: - Vad har hänt med mänskligheten, frågar sig Bosse i ett facebookinlägg som snabbt nått tusentals svenskar.

centrum_artikel_host

Bosse Einarsson bestämde sig för att ta en tupplur i sitt fordon i natt, tio minuter varade den, när han vaknade hade han fått en bot på 700 kronor. Han tog en bild på boten och sig själv och lade upp på Facebook där tusentals redan efter ett par timmar nåtts av statusen. En del är kritiska mot P-vakten som även noterade på boten att förare sov. ”Hur kan man veta att han sov och inte var sjuk eller död”, frågar sig några.

”Väcker inte förare”
Andra tycker att Bosse borde ha betalat där han stod eller stå någon annanstans. märsta.nu har sökt Bosse Einarsson för en kommentar men utan resultat. Sigtuna kommun meddelar att om man ställer sig på avgiftsbelagd plats så ska man erlägga avgift, oavsett om det är med eller utan förare i fordonet:
– Tyvärr inträffar det ibland, dock väldigt sällan, att personer sover i fordon som står felaktigt uppställda. Vi väcker inte personerna då vi inte vet hur de kommer att reagera på att bli väckta under sin sömn. Där faller således hela ansvaret på bilisten att stå rätt parkerad utifrån gällande bestämmelser, står det i ett mail från Parkeringsövervakningen i Sigtuna kommun.

bygdensdag_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna