centrum_panorama_hostshopping
Bosse Einarsson är inte glad över boten i samband med att han tog en tupplur i natt.Foto: Skärmdump/Facebook

Bosse tog en tupplur – Fick böter av kommunen

En P-vakt bötfällde Bosse Einarsson i natt då han sov i sitt fordon: - Vad har hänt med mänskligheten, frågar sig Bosse i ett facebookinlägg som snabbt nått tusentals svenskar.

centrum_artikel_host

Bosse Einarsson bestämde sig för att ta en tupplur i sitt fordon i natt, tio minuter varade den, när han vaknade hade han fått en bot på 700 kronor. Han tog en bild på boten och sig själv och lade upp på Facebook där tusentals redan efter ett par timmar nåtts av statusen. En del är kritiska mot P-vakten som även noterade på boten att förare sov. ”Hur kan man veta att han sov och inte var sjuk eller död”, frågar sig några.

”Väcker inte förare”
Andra tycker att Bosse borde ha betalat där han stod eller stå någon annanstans. märsta.nu har sökt Bosse Einarsson för en kommentar men utan resultat. Sigtuna kommun meddelar att om man ställer sig på avgiftsbelagd plats så ska man erlägga avgift, oavsett om det är med eller utan förare i fordonet:
– Tyvärr inträffar det ibland, dock väldigt sällan, att personer sover i fordon som står felaktigt uppställda. Vi väcker inte personerna då vi inte vet hur de kommer att reagera på att bli väckta under sin sömn. Där faller således hela ansvaret på bilisten att stå rätt parkerad utifrån gällande bestämmelser, står det i ett mail från Parkeringsövervakningen i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Nyheter En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Nyheter En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
skanela_helsida

Morgonkollen

Nyheter Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
moderat_bli_medlem
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider