kyrka_advent _pan
Bosse Einarsson är inte glad över boten i samband med att han tog en tupplur i natt.Foto: Skärmdump/Facebook

Bosse tog en tupplur – Fick böter av kommunen

En P-vakt bötfällde Bosse Einarsson i natt då han sov i sitt fordon: - Vad har hänt med mänskligheten, frågar sig Bosse i ett facebookinlägg som snabbt nått tusentals svenskar.

centrum_artikel_host

Bosse Einarsson bestämde sig för att ta en tupplur i sitt fordon i natt, tio minuter varade den, när han vaknade hade han fått en bot på 700 kronor. Han tog en bild på boten och sig själv och lade upp på Facebook där tusentals redan efter ett par timmar nåtts av statusen. En del är kritiska mot P-vakten som även noterade på boten att förare sov. ”Hur kan man veta att han sov och inte var sjuk eller död”, frågar sig några.

”Väcker inte förare”
Andra tycker att Bosse borde ha betalat där han stod eller stå någon annanstans. märsta.nu har sökt Bosse Einarsson för en kommentar men utan resultat. Sigtuna kommun meddelar att om man ställer sig på avgiftsbelagd plats så ska man erlägga avgift, oavsett om det är med eller utan förare i fordonet:
– Tyvärr inträffar det ibland, dock väldigt sällan, att personer sover i fordon som står felaktigt uppställda. Vi väcker inte personerna då vi inte vet hur de kommer att reagera på att bli väckta under sin sömn. Där faller således hela ansvaret på bilisten att stå rätt parkerad utifrån gällande bestämmelser, står det i ett mail från Parkeringsövervakningen i Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
marknaden_outsider
connys
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider