helsida_bostad
Arbetet vid Sätuna TorgFoto: Styruds Hemsida

Borrar ner nya vatten- och avloppsledningar

Bygget av Sätuna torg är komplicerat och krävde bland annat att man implementerade en schaktfri-metod för stora ledningsomläggningen.

centrum_artikel_host

Sätuna torg ligger mitt i Märsta med mycket tätbebyggt område samt två trafikerade vägar och en ledning som ligger väldigt djupt. För att sätta in nya vatten- och avloppsledningar blev man i princip tvungna att använda en så kallad schacktfri-metod. Vilket innebär att man borrar ner ledningarna.

Sajten SSTT, Scandinavian Society för Trenchless Technology, skriver om projektet i Sätuna som omfattar 7 sänkbrunnar, 400 meter rörtryckning samt en delsträcka under järnvägsområdet, 200 meter borrning för vattenledning och installation av pumphus vid pumpbrunnen. Den nya ledningen dras med hjälp av styrd borrning vid sidan om den gamla ledningen då det ligger mycket andra ledningar kring den som man inte vill komma åt enligt projektledaren Håkan Pettersson på Sigtuna Vatten och Avlopp.

Planeringen har pågått sedan tio år tillbaka och man har prioriterat så att människor kan kunna komma fram runt stationen vilket lyckats till fullo än så länge. Det har inte framförts klagomål då framkomligheten fungerat. Om man hade grävt ner ledningen så hade det inte kunnat vara full framkomlighet. Metoden är vanlig i städer där det är svårt att gräva och i Sigtuna kommun kommer man att överväga fler liknande projekt i framtiden.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out