eldsjal2024_pan
Arbetet vid Sätuna TorgFoto: Styruds Hemsida

Borrar ner nya vatten- och avloppsledningar

Bygget av Sätuna torg är komplicerat och krävde bland annat att man implementerade en schaktfri-metod för stora ledningsomläggningen.

centrum_artikel_host

Sätuna torg ligger mitt i Märsta med mycket tätbebyggt område samt två trafikerade vägar och en ledning som ligger väldigt djupt. För att sätta in nya vatten- och avloppsledningar blev man i princip tvungna att använda en så kallad schacktfri-metod. Vilket innebär att man borrar ner ledningarna.

Sajten SSTT, Scandinavian Society för Trenchless Technology, skriver om projektet i Sätuna som omfattar 7 sänkbrunnar, 400 meter rörtryckning samt en delsträcka under järnvägsområdet, 200 meter borrning för vattenledning och installation av pumphus vid pumpbrunnen. Den nya ledningen dras med hjälp av styrd borrning vid sidan om den gamla ledningen då det ligger mycket andra ledningar kring den som man inte vill komma åt enligt projektledaren Håkan Pettersson på Sigtuna Vatten och Avlopp.

Planeringen har pågått sedan tio år tillbaka och man har prioriterat så att människor kan kunna komma fram runt stationen vilket lyckats till fullo än så länge. Det har inte framförts klagomål då framkomligheten fungerat. Om man hade grävt ner ledningen så hade det inte kunnat vara full framkomlighet. Metoden är vanlig i städer där det är svårt att gräva och i Sigtuna kommun kommer man att överväga fler liknande projekt i framtiden.

storemore_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
aldreomsorg_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_aldreomsorg
pantamera_out
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
connys