valstadagen_pan
Arbetet vid Sätuna TorgFoto: Styruds Hemsida

Borrar ner nya vatten- och avloppsledningar

Bygget av Sätuna torg är komplicerat och krävde bland annat att man implementerade en schaktfri-metod för stora ledningsomläggningen.

centrum_artikel_host

Sätuna torg ligger mitt i Märsta med mycket tätbebyggt område samt två trafikerade vägar och en ledning som ligger väldigt djupt. För att sätta in nya vatten- och avloppsledningar blev man i princip tvungna att använda en så kallad schacktfri-metod. Vilket innebär att man borrar ner ledningarna.

Sajten SSTT, Scandinavian Society för Trenchless Technology, skriver om projektet i Sätuna som omfattar 7 sänkbrunnar, 400 meter rörtryckning samt en delsträcka under järnvägsområdet, 200 meter borrning för vattenledning och installation av pumphus vid pumpbrunnen. Den nya ledningen dras med hjälp av styrd borrning vid sidan om den gamla ledningen då det ligger mycket andra ledningar kring den som man inte vill komma åt enligt projektledaren Håkan Pettersson på Sigtuna Vatten och Avlopp.

Planeringen har pågått sedan tio år tillbaka och man har prioriterat så att människor kan kunna komma fram runt stationen vilket lyckats till fullo än så länge. Det har inte framförts klagomål då framkomligheten fungerat. Om man hade grävt ner ledningen så hade det inte kunnat vara full framkomlighet. Metoden är vanlig i städer där det är svårt att gräva och i Sigtuna kommun kommer man att överväga fler liknande projekt i framtiden.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

connys_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

pantamera_avc_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
swedol_outsider
student_outsider
joes_outsider
valstadagen_outsider
nrh
centrum_outsider_host
connys
mp_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider