moderat_pan_nov
Arbetet vid Sätuna TorgFoto: Styruds Hemsida

Borrar ner nya vatten- och avloppsledningar

Bygget av Sätuna torg är komplicerat och krävde bland annat att man implementerade en schaktfri-metod för stora ledningsomläggningen.

centrum_artikel_host

Sätuna torg ligger mitt i Märsta med mycket tätbebyggt område samt två trafikerade vägar och en ledning som ligger väldigt djupt. För att sätta in nya vatten- och avloppsledningar blev man i princip tvungna att använda en så kallad schacktfri-metod. Vilket innebär att man borrar ner ledningarna.

Sajten SSTT, Scandinavian Society för Trenchless Technology, skriver om projektet i Sätuna som omfattar 7 sänkbrunnar, 400 meter rörtryckning samt en delsträcka under järnvägsområdet, 200 meter borrning för vattenledning och installation av pumphus vid pumpbrunnen. Den nya ledningen dras med hjälp av styrd borrning vid sidan om den gamla ledningen då det ligger mycket andra ledningar kring den som man inte vill komma åt enligt projektledaren Håkan Pettersson på Sigtuna Vatten och Avlopp.

Planeringen har pågått sedan tio år tillbaka och man har prioriterat så att människor kan kunna komma fram runt stationen vilket lyckats till fullo än så länge. Det har inte framförts klagomål då framkomligheten fungerat. Om man hade grävt ner ledningen så hade det inte kunnat vara full framkomlighet. Metoden är vanlig i städer där det är svårt att gräva och i Sigtuna kommun kommer man att överväga fler liknande projekt i framtiden.

pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
connys
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider