centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Borgmästarängen fick Årets arkitekturpris

Sigtuna kommun har utsett Årets arkitekturpris till White Arkitekter som ligger bakom Borgmästarängen.

centrum_artikel_host

Arkitekturpriset för 2023 går till White Arkitekter för att de har ritat nya Borgmästarängen. priset delades ut av Bygg- och miljönämndens ordförande Mats Weibull på måndagsmorgonen i Sigtuna.
– Borgmästarängen beskrivs som ett stort och trivsamt rum som är till för alla människor, alla tider på dygnet året runt. Den här smakfullt utformade parken kommer dessutom bara att bli vackrare och vackrare allteftersom växterna får tid att frodas, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på Facebook.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider