sap_feb_pan
Foto: Sigtuna kommun

Borgmästarängen fick Årets arkitekturpris

Sigtuna kommun har utsett Årets arkitekturpris till White Arkitekter som ligger bakom Borgmästarängen.

centrum_artikel_host

Arkitekturpriset för 2023 går till White Arkitekter för att de har ritat nya Borgmästarängen. priset delades ut av Bygg- och miljönämndens ordförande Mats Weibull på måndagsmorgonen i Sigtuna.
– Borgmästarängen beskrivs som ett stort och trivsamt rum som är till för alla människor, alla tider på dygnet året runt. Den här smakfullt utformade parken kommer dessutom bara att bli vackrare och vackrare allteftersom växterna får tid att frodas, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på Facebook.

skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
spedition_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider