eu_valet_panorama
Borgmästarängen ska fräschas upp under 2019
Så här ser planerna ut.Foto: Illustration White Arkitekter

Borgmästarängen blir stadsdelspark

Borgmästarängen i Sigtuna blir en stadsdelspark och arbetet startar direkt för att skapa både en lekplats och allmän plats för andra aktiviteter.

centrum_artikel_host

Bakgrunden är att det kommit bland annat ett medborgarförslag under 2018 om att göra Borgmästarängen mer tillgänglig, den sågs som ett tillhåll med buskage och andra ytor som man kunde gömma sig i för att göra upp skumraskaffärer eller urinera.

Kommunens plan är att det ny blir en lekplats men också en plats för andra aktiviteter, bland annat kvarstår det populära midsommarfirandet. Projektet beräknas kosta 9,5 miljoner att genomföra och 300 000 kronor per år för drift- och underhåll.

Detta händer med Borgmästarängen
– Torget förlängs, buskarna blir låga, perenner och gräs blandas. Det ska kännas tryggt att vistas där.
– Gräsytan som sluttat mot vattnet kommer att f bänkar och behållas öppen för att tillåta midsommarfirandet.
– Leken integreras i hela parken. I västra delen blir det lekutrustning, det kommer att finnas spelbord, plats för dans och ett par stora gungor. Genomgående kommer det att finnas små skulpturer.
– Parken får bättre och varierad belysning beroende på vart i parken man befinner sig.

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider