centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bolltrollare satte världsrekord igen

Tomas Lundman från Valsta satte sitt 561:a världsrekord nom bolljonglering på tisdag kväll: - Jag är väldigt nöjd över det här rekordet och arrangemanget här. Bra publik, bra väder och fin strand. Kanon, sa Tomas till tidningen Kristianstadsbladet.

centrum_artikel_host

Tomas Lundman började spela fotboll i Märsta IK för 40 år sedan, han började då kicka 4 gånger. Idag har 561 rekord inom bolljonglering. Det senaste satte han i Åhus på tisdag kväll rapporterar Kristianstadsbladet. Han slog sitt egna rekord inom liggande bolljonglering med två sekunder. Den nya rekordtiden lyder nu 7 minuter.
– Jag hade problem i dag (läs tisdag) under den sista minuten. Jag skakade till och det var ganska läskigt. Men sedan plötsligt kan det släppa och gå hur bra som helst. Efter fyra minuter blir det inte samma känsel i fötterna på grund av blodcirkulationen i benen. Då började det skaka i höfter och ryggen, ögonen hänger inte med och fotsulan vet inte var bollen är. Men det är bara att köra på, berättar Tomas Lundman för tidningen Kristiandstadsbladet.

Lärde sig grunderna i Märsta IK
Tomas minns även sin tid i Märsta IK där han lärde sig grundläggande fotbollsteknik:
– Men det mesta lärde jag mig genom att kicka boll utanför planen. Mina kompisar tyckte att jag skulle försöka slå världsrekord eftersom jag tränar med bollen varje dag. Så då försökte jag och råkade slå ett rekord.

Grinade efter första rekordet
Det första världsrekordet satte han 1989 på trettondagsafton då han var 23 år gammal. Han nickade bollen stående i 4 timmar och 32 minuter.
– Det var stående fotbollsnickning, fyra timmar och 32 minuter. Efteråt grinade jag av lycka och svimmade.

Nästa tillfälle i Rågsved
Nyckeln till att sätta många rekord är att bara slå dem med enstaka sekunder varje gång. En inspiratör har varit stavhopparen Sergei Bubka som ju slog sina rekord med enstaka centimetrar varje gång. En enda gång har Tomas maxat prestationen och det var vid sittande fotbollsnickning då han nickade i fyra timmar och nio minuter. Ett rekord han är mest stolt över och efteråt ska han ha hämtats med en bår och satt sig i varmvattenbad för att få upp blodcirkulationen. Nästa rekordförsök bli i Rågsved på söndag strax före EM-finalen. Då blir det liggande fotbollsjonglering på fötterna, ett rekord som lyder 13.58:
-Det hade varit häftigt att slå rekordet i samband med finalen

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider