eu_valet_panorama
Foto: Illustration/VI Vinvest AB

Bollen i rullning för vattenlandet

Bollen är i rullning för vattenlandet i Rosersberg sedan Kommunstyrelsen beslutat om planuppdrag.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsen beslutade förra veckan att gå vidare med planerna för Vattenlandet i Rosersberg. Man har gett i uppdrag åt Bygg- och trafiknämnden att genom planläggning pröva förutsättningarna för vattenland på fastigheten Vallstanäs 2:344 i Rosersberg. Stadsbyggnadskontoret kommer att utarbeta ett förslag till detaljplan.

Kommunstyrelsen var enig från vänster till höger. Ett problem är att det finns fornlämningar i området varav en utgrävning bör ske. En park ska även anläggas på området med bullervall i form av växter. Vi Invest planerar att lösa parkeringssituationen med 400 platser under det hotell man vill bygga i anslutning till vattenlandet.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider