eldsjal2024_pan
Foto: Swedavia/Svante Örnberg

Bokningsläget fortsatt starkt till Arlanda

Det internationella flyget till och från Arlanda fortsätter sin återhämtning enligt Stockholms handelskammare.

centrum_artikel_host

Bokningsläget för internationellt flyg till och från Arlanda uppges nu vara på hälften av nivåerna för 2019 enligt Stockholms handelskammare.
– Utvecklingen understryker att flyget är ett oerhört effektivt sätt att överbrygga stora avstånd och att det i grunden finns en stor efterfrågan. Nu går det stabilt uppåt i takt med att förutsättningarna att resa förbättras med lättade restriktioner och utbudet på linjer återkommer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Bokningsläget är just nu klart över nivåerna för 2020, siffror som kommer från internationella flygorganisationen IATA:s bokningssystem. Under det senaste halvåret har drygt 96 000 resor bokats till Arlanda under augusti, 84 700 av dessa bokades under maj, juni och juli.
– Människors önskan att resa och uppleva världen finns kvar trots att pandemin dramatiskt försämrat möjligheterna till det och dessutom stängt ner stora delar av utbudet. När det nu sakta återkommer så följer resandevolymerna med, säger Carl Bergkvist.

Till normala nivåer är det fortsatt långt men det finns tecken på att flygandet till Arlanda fortsätter under hösten.
– Det talar starkt för att föreställningen att det går att lägga ned Bromma flygplats är förhastad och felaktig. När flyget återgår till tidigare nivåer, vilket kan ske relativt snart, kommer Sverige behöva huvudstadsregionens flygkapacitet, säger Carl Bergkvist.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

mp_helsida_eu

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

storemore_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys