eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Blottare från Märsta döms

En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

centrum_artikel_host

Vid två tillfällen förra sommaren blottade sig mannen för två kvinnor i Märsta, ena gången i Steninge och andra gången i centrala Märsta. Några dagar tidigare hade han dessutom onanerat utanför Väsby station i anslutning till en kvinna. Han döms nu för tre fall av sexuellt ofredande, dock förnekar han brott. Han döms nu till dagsböter på totalt 16 000 kronor och ska betala skadestånd till kvinnorna, en av dem ska få skadestånd på 5000 kronor, ett högre belopp än de andra två vilket motiveras av att hon vid tillfället var 18 år.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out