sap_feb_pan
Blottaren togs på bar gärning vid Märsta stationFoto: MMS-Bild

Blottare åtalas

Den man som blottat sig flera gånger på bland annat Märsta station åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande.

centrum_artikel_host

Vid ett flertal gånger blottade och onanerade eller tog mannen sig på sitt kön på pendeltåg eller vid Märsta station. Handlingen var oftast riktad mot en personen. Mannen åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande. I mitten av april onanerade han innanför sina byxor vid Märsta station och han fortsatte sedan på ett pendeltåg.

Utöver de tre händelserna i Märsta har han enligt åtalatet även ofredat en polis i samband med förhör samt andra personer på offentliga platser. Vid ett fall i Bålsta hotade han även att döda målsäganden i samband med att han blottade sig för henne.

I början av maj ska mannen också ha ofredat någon vid Märsta station, han togs då på bar gärning av väktare. Han greps av polis 11:e maj men släpptes 16:e maj och är nu på fri fot i väntan på rättegång

steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
sportlov
connys_helsida
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

skridskodisco_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
connys
funkisfest_outsider