moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Blodlagren börjar sina-7000 påsar behövs till jul

Blodlagren i Stockholms län börjar sina och Blodcentralen uppmanar blodgivare att ge blod.

centrum_artikel_host

För att säkra blodlagren behöver tusentals stockholmare ge blod inför jul. Den rådande pandemin och skärpa restriktioner har bidragit till att blodlagren är på en för låg nivå. Blodcentralen uppmanar friska blodgivare att fortsätta ge blod. Blodet används vid exempelvis cancerbehandlingar, operationer, förlossningskomplikationer eller kroniska sjukdomar. Även vid olyckor eller blödning under en operation kan medföra att man behöver ge blod. Totalt i Region Stockholm behövs 7000 påsar inför jul.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
joes_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
connys