moderat_fokus_pan
Foto: Blodcentralen

Blodlagren behöver fyllas på

Blodcentralen i Stockholm meddelar att det är stort behov av blod inför påsken.

centrum_artikel_host

Blodlagren i flera regioner, däribland Stockholm har legat på låg nivå de senaste veckorna. Detta på grund av att blodgivningar har minskat med uppemot tjugo procent på sina håll. Många som normalt är blodgivare har varit uppmärksamma på förkylningssymtom och stannat hemma enligt Ingrid Johansson, ordförande på GeBlod kommunikation.

Blod ges inom sjukvården till bland annat patienter med kroniska sjukdomar och cancerdiagnoser men också i samband med förlossningskomplikationer eller olyckor. En blödning kan också uppstå under en operation vilket påverkar blodlagret.
– Utan blodgivare stannar sjukvården. Trots pandemin behövs mycket blod till vård som inte kan vänta och alla blodgrupper behövs, fortsätter Ingrid Johansson.

Här kan du läsa mer och boka tid för att ge blod

centrum_host_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys