centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Bilrån i Märsta

En person rånades på sin bil vid Circle K i Märsta av två personer med vapenliknande föremål under natten: - De stod och väntade runt hörnet, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Det var vid 1.20-tiden som polis larmades till Valstavägen vid Circle K med anledning av att en person uppget att denne rånats på sin bil. Två gärningsmän hotade till sig bilen med hjälp av ett vapenliknande föremål som de visade upp.
Därefter lämnade de platsen och polisen har larmat ut bilen. En anmälan om grovt rån har upprättats. Ingen är i skrivande stund gripen.

I samband med att gärningsmännen körde iväg ska de ha backat in i en bil som stod och tankade. Polisen har inga spår efter gärningsmännen. Det rör sig om en Nissan Qashqai.

Uppdaterad kl. 10.02

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider