vinter_pan

Bilia får rätt mot verkstad i Arlandastad

Bilia får rätt mot verkstäderna inom Bilyaa Group, ett företag som är registrerat i Arlandastad. Bilyaa Group får inte heta Bilyaa utan måste hädanefter byta namn.

centrum_artikel_host

I en dom som Motormagasinet uppmärksammar så har Bilia fått rätt mot Bilyaa Group, ett företag som driver verkstäder inom Mekonomen. Bilia ansåg att namnet Bilyaa är för likt Bilyaa och stämde företaget till Patent och marknadsdomstolen. Nu har Bilia fått rätt. Utöver att Bilyaa måste marknadsföra verkstäderna under annat namn ska man även stå för rättegångskostnader på 1,8 miljoner kronor.
– Domen visar att vid etablering av nya företagsnamn och varumärken, är det viktigt att låta undersöka vilka kännetecken som redan är etablerade på marknaden och att undvika sådana som är identiska eller förväxlingsbara även vid så kallad fonetisk användning i tal, exempelvisvid telefonkontakter med kunder. Som företagare bör man också vara medveten om att även sådana företagsnamn eller varumärken som har ganska låg särskiljningsförmåga och består av ord tagna från den marknad man verkar på kan få en inarbetad ensamrätt efter långvarig och metodisk användning och efter investeringar i marknadsföring som stärker kännetecknet, säger Helén Selemark, immaterialrättsjurist på patentbyrån Bjerkén Hynell till Motormagasinet.

Ägaren av Bilyaa Group har kommenterat domen i Motormagasinet:
– Det känns förjäkligt och jag förstår inte riktigt utfallet. Att domen är skiljaktig är i varje fall något positivt vad gäller ett eventuellt överklagande. Helt ärligt hade jag blivit förvånad vilket utfallet än blivit. Känns lite som att singla slant. Men trots allt så kände jag att vi hade lite fördel när det kom till våra argument, säger han enligt Motormagasinet.

nrh_sigtuna

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

joes-helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

connys_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

wenngarn_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

defacto_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida
ica_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
vinter_outsider
connys
ica_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
storemore_out
pantamera_out
swedol_outsider
nrh