centrum_panorama_hostshopping
Foto: UC

Bilföretag i Arlandastad i konkurs

Under den gångna veckan drabbades Sigtuna kommun av en olycklig ekonomisk händelse när fyra företag tvingades ansöka om konkurs. Den mest framträdande av dessa konkurser var Märsta Bil Center AB, ett etablerat företag med sitt säte i kommunen.

centrum_artikel_host

Märsta Bil Center AB, som grundades år 2016, har varit en viktig del av det lokala näringslivet. I sitt senaste bokslut, som omfattade perioden fram till december 2020, redovisade företaget en imponerande omsättning på 16 miljoner kronor. Tyvärr var det också en tid av ekonomisk utmaning för företaget, som rapporterade en förlust på 3,3 miljoner kronor. Vid den tiden sysselsatte Märsta Bil Center AB tolv personer.

Utöver Märsta Bil Center AB drabbades även Arlandastad Servicecenter, som var det näst största företaget som gick i konkurs under vecka 36. Företaget hade en omsättning på 1,7 miljoner kronor och utgjorde en annan viktig del av det lokala näringslivet i Sigtuna.

Källa: Newsworthy

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider