vinter_pan
Foto: Magnus Granhagen

Bilbränder ökar i Attundadistriktet

Bilbränderna i Attundadistriktet som Sigtuna kommun tillhör ökar enligt Radio Stockholm.

centrum_artikel_host

Bränder av personbilar minskar i Stockholms län men har ökat i Attunda som Sigtuna kommun tillhör, rapporterar Radio Stockholm. Omkring 200 bilbränder kallades Attunda brandkår ut till under förra året. På Södertörn minskade bilbränderna med ett hundratal förra året, likaså hos Storstockholms brandförsvar.

Kan vara försäkringsbedrägeri
Förra året gjorde Larmtjänst en undersökning för att reda ut hur många bilbränder som kunde vara försäkringsbedrägeri:
– Vi har utrett så många bränder som möjligt och avböjt att betala ut skadeersättning och vi tror att de kriminella nätverk som ägnar sig åt att bränna bilar för att tjäna pengar, de har vi skrämt bort, säger Mats Galvenius VD för Larmtjänst AB till Radio Stockholm.

storemore_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
oppethus_out
connys
vinter_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
pantamera_out
nrh
ica_outsider