eu_valet_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Bil voltade i Steninge

En bil voltade under eftermiddagen i Trädgårdsallén mellan Steninge och Steningehöjden.

centrum_artikel_host

Strax efter klockan 17 larmades räddningstjänst till en trafikolycka i Trädgårdsallén mellan Steninge och Steningehöjden. En personbil hade voltat ner i diket av än så länge okänd anledning. Polis syntes förhöra vittnet till trafikolyckan. En person fördes även till sjukhus med ambulans. Ytterligare en person som färdades i bilen var inte i behov av sjukvård. Polis kommer upprätta någon form av anmälan gällande trafikbrott.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider