sap_feb_pan
Foto: Magnus Granhagen

Bil körde av Måbyleden

En personbil körde av Måbyleden på onsdagskvällen.

centrum_artikel_host

Vid 21.20-tiden körde en bil av Måbyleden vid korsningen in till Broby. I samband med avåkningen kördes två lyktstolpar ner vid Gång- och cykelvägen. Föraren i bilen kunde ta sig ut för egen maskin och förhördes av polis när märsta.nu anlände till platsen. Lyktstolparna får lagas av väghållaren men elektriker fick kallas ut för att säkerställa att de inte är strömförande.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

pantamera_avc_helsida
sportlov
spedition_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
funkisfest_outsider