centrum_panorama_hostshopping
Här invigs bihotelletFoto: Pressbild

Bikupor på taket: Clarion Hotel Arlanda satsar på biologisk mångfald

Clarion Hotel Arlanda har installerat bikupor på sitt tak i samarbete med Biman för att främja den biologiska mångfalden.

centrum_artikel_host

Initiativet kommer som svar på den globala koloniförlusten hos honungsbin, som beror på klimatförändringar, användning av bekämpningsmedel och urbanisering.

Mirja Braun, VD för Clarion Hotel Arlanda Airport, uttryckte stolthet över samarbetet med Biman och betonar vikten av att bidra till den lokala miljön. Bikuporna, placerade på taket utanför hotellets lobby, rymmer cirka 30-40 000 bin per kupa och förväntas producera 20-40 kilo honung årligen.

Från augusti kommer hotellet att använda den närproducerade honungen i matlagning, frukostbufféer, konferenser och som en speciell gåva till gästerna, enligt Emilia Ekberg, Marketing Coordinator på Clarion Hotel Arlanda Airport. Bina, som arbetar inom en radie av 1,5 kilometer, kommer att bidra till pollineringen i närområdet och göra det grönare och mer hållbart.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna