eu_valet_panorama
ArkivbildFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_artikel_host

Enligt Arbetsmiljöverkets föreläggande måste Avarn senast den 2 maj se till att arbetsstationerna med bildskärmar är utformade och placerade så att det inte uppstår besvärande bländning eller reflexer från omgivande miljö, det rapporterar Transportarbetaren.

Skyddsombudet Günes Güler har flera gånger påpekat svårigheterna för de anställda, inklusive problemet med att inte kunna anpassa höjden på bildskärmarna efter längden och att hålla händerna i en ansträngande hög position när de använder pekfunktionen. Dessutom har reflexer och bländning från skärmarna inneburit en påfrestning för ögonen.

När Avarn inte åtgärdade bristerna, utan istället låste fast skärmarna i ett bestämt läge, gjorde skyddsombudet en anmälan till Arbetsmiljöverket och begärde att myndigheten skulle ingripa.

Avarn Securitys HR-chef Jennie Sörman meddelar att företaget kommer att återkoppla i tid till Arbetsmiljöverket. Arbetsstationerna utvärderas kontinuerligt och dialogen med berörda fortsätter för att minimera risken för olyckor eller arbetsskador, betonar Sörman.

seniormassa_pan
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider