eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/SL

Betydande tågförseningar plågade resenärerna under februari

Sigtuna kommun drabbades av omfattande tågförseningar under februari, där mer än var tionde tåg var försenat under majoriteten av månaden.

centrum_artikel_host

En analys från Newsworthy avslöjar att under 21 av februaris 29 dagar upplevde kommunen signifikanta störningar i tågtrafiken.

Pendeltågen i till stationerna i kommunen visade sig vara mer stabila än fjärrtågen, med 8 procent av dem ankommande mer än fem minuter sent. Fjärrtågstrafiken var däremot betydligt mer störd, där 23 procent av tågen drabbades av förseningar överstigande fem minuter.

Överlag var 13 procent av alla tåg som anlände till stationerna Arlanda C, Märsta och Rosersberg i Sigtuna kommun mer än fem minuter försenade. Bland dessa var 5 procent av tågen försenade med minst en kvart. Den 15 februari markerades som den värsta dagen för tågförseningar, med hela 52 procent av tågen ankommande sent.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna