sap_feb_pan
Foto: Pressbild

Betnér och Hallberg kommer till Kulturum

Magnus Betnér och Nisse Hallberg ger sig ut på en riksomfattande turné som stannar i Kulturum till våren 2024.

centrum_artikel_host

Sverige har länge skrattat åt deras skarpa observationer och gripande berättelser, och nu är det dags för humorälskare över hela landet att förena sig i skratt när två av landets mest begåvade standup-artister, Magnus Betnér och Nisse Hallberg, går samman i en episk dubbelturné som lovar att ta publiken på en oförglömlig resa genom humorns innersta kärna.

Turnén, som inleds den 7 februari, lovar att leverera humor av högsta kaliber, och den kommer att nå sin kulminerande punkt på Kulturum i Märsta den 4 april nästa år. Med den råa, självutlämnande och äkta humorn som sin ledstjärna är detta en föreställning som kommer att bränna sig fast i minnet.

Magnus Betnér, en humorlegendar och en sann provokatör, har varit en central figur i Sveriges humorvärld i över 25 år. Med fler föreställningar och fler utsålda hus än någon annan komiker i landet har Betnér inte tappat gnistan. Publiken kan förvänta sig att få uppleva en av Sveriges mest inflytelserika humorister i absolut toppform. Betnér är även känd för sin veckovisa podcast ”Puss & Kram,” där han och Henrik Nyblom bjuder på sin unika humor.

Nisse Hallberg, känd som Sveriges bästa och mest transparenta storyteller, tar med sig sitt unika skrattframkallande perspektiv på livet upp på scenen. Hans ärlighet och förmåga att få publiken att skratta åt både sina och andras brister har gjort honom till en omtyckt komiker i landet. Han är flerfaldigt nominerad på Svenska Stand Up-Galan och vann Årets Föreställning 2022 med sin soloshow ”Tomten Är Ensam.” Förutom liveframträdanden är Nisse också en del av SVT’s humorsatsning ”Detektiverna” och delar med sig av sin humor i podcasten ”Kafferepet.”

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

spedition_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

sportlov
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

connys_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

fritidsbanken_sportlov
foraldranatverk_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

skridskodisco_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

funkisfest_helsida
steningekompani_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
connys
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host