centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Betnér och Hallberg kommer till Kulturum

Magnus Betnér och Nisse Hallberg ger sig ut på en riksomfattande turné som stannar i Kulturum till våren 2024.

centrum_artikel_host

Sverige har länge skrattat åt deras skarpa observationer och gripande berättelser, och nu är det dags för humorälskare över hela landet att förena sig i skratt när två av landets mest begåvade standup-artister, Magnus Betnér och Nisse Hallberg, går samman i en episk dubbelturné som lovar att ta publiken på en oförglömlig resa genom humorns innersta kärna.

Turnén, som inleds den 7 februari, lovar att leverera humor av högsta kaliber, och den kommer att nå sin kulminerande punkt på Kulturum i Märsta den 4 april nästa år. Med den råa, självutlämnande och äkta humorn som sin ledstjärna är detta en föreställning som kommer att bränna sig fast i minnet.

Magnus Betnér, en humorlegendar och en sann provokatör, har varit en central figur i Sveriges humorvärld i över 25 år. Med fler föreställningar och fler utsålda hus än någon annan komiker i landet har Betnér inte tappat gnistan. Publiken kan förvänta sig att få uppleva en av Sveriges mest inflytelserika humorister i absolut toppform. Betnér är även känd för sin veckovisa podcast ”Puss & Kram,” där han och Henrik Nyblom bjuder på sin unika humor.

Nisse Hallberg, känd som Sveriges bästa och mest transparenta storyteller, tar med sig sitt unika skrattframkallande perspektiv på livet upp på scenen. Hans ärlighet och förmåga att få publiken att skratta åt både sina och andras brister har gjort honom till en omtyckt komiker i landet. Han är flerfaldigt nominerad på Svenska Stand Up-Galan och vann Årets Föreställning 2022 med sin soloshow ”Tomten Är Ensam.” Förutom liveframträdanden är Nisse också en del av SVT’s humorsatsning ”Detektiverna” och delar med sig av sin humor i podcasten ”Kafferepet.”

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

mp_tack_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

connys_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out