moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

Besök till handel ökar kraftigt

Handel samt shopping och nöje ökar kraftigt de senaste veckorna och är nu över nivåerna före pandemin.

centrum_artikel_host

Googles rapport över människors rörlighet visar att shopping och nöje samt matbutiker har fler besökare idag jämfört med innan pandemin slog till i mars 2020. Shopping och nöje är sex procent över det så kallade baslinjevärdet som gällde före pandemin och matbutikerna har ökat besökare med elva procent jämfört med innan pandemin.

Siffrorna visar dock att besök till Märsta station gått ner med 45 procent och att det nu bara är två procent som arbetar hemifrån. Dock är det fyra procentenheter fler arbetslösa idag jämfört med för ett år sedan. Var femte besökare har även försvunnit från parkerna trots. Siffrorna från Google gäller fram till 19:e juni. Midsommarhandeln är således inte inräknad än i rörelsemönstret.

agy_oppethus
defacto_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
connys
marknaden_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider