eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Besök till handel ökar kraftigt

Handel samt shopping och nöje ökar kraftigt de senaste veckorna och är nu över nivåerna före pandemin.

centrum_artikel_host

Googles rapport över människors rörlighet visar att shopping och nöje samt matbutiker har fler besökare idag jämfört med innan pandemin slog till i mars 2020. Shopping och nöje är sex procent över det så kallade baslinjevärdet som gällde före pandemin och matbutikerna har ökat besökare med elva procent jämfört med innan pandemin.

Siffrorna visar dock att besök till Märsta station gått ner med 45 procent och att det nu bara är två procent som arbetar hemifrån. Dock är det fyra procentenheter fler arbetslösa idag jämfört med för ett år sedan. Var femte besökare har även försvunnit från parkerna trots. Siffrorna från Google gäller fram till 19:e juni. Midsommarhandeln är således inte inräknad än i rörelsemönstret.

connys_helsida

Resnär upptäckt med större mängd pengar

Nyheter En incident med misstänkt penningtvätt har inträffat på Arlanda flygplats. Vid klockan 09:49 den 19 april upptäckte tullpersonal en resenär med en betydande mängd kontanter i sin väska.

eldsjal2024_helsida

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Nyheter Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider