eu_valet_panorama
Anna Sehlin (V)Foto: Pressbild/Vänsterpartiet

Beslut om tågvärdar står fast

Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

centrum_artikel_host

Vänsterpartiets gruppledare Anna Sehlin anser att beslutet att avskaffa tågvärdarna är fel. I samband med onsdagens sammanträde i Trafiknämnden fastställdes beslutet men som kompensation ska sex heltidstjänster tillföras för att stärka upp kundservice och säkerhet under en övergångsperiod.

Vänsterpartiet lade ett eget förslag om att helt stoppa avecklingen. Regionledningen och de borgerliga partierna röstade för det ursprungliga förslaget som de borgerliga partierna lade före valet i höstas men som nu alltså verkställts.

Lokförare har stannat hemma på grund av beslutet att avskaffa värdarna vilket lett till störningar i pendeltågstrafiken.
– Vi kommer alltid stå på personalens och på resenärernas sida. Vi kan inte acceptera ekonomiska besparingar som går ut över säkerheten på det här viset, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd i Region Stockholm.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider