centrum_panorama_hostshopping
Foto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_artikel_host

Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, säger att detta beslut är ett stort steg framåt för Valsta. Centret ska skapa liv och rörelse på det idag ganska öde torget och därmed öka både trivseln och tryggheten i området.

Det nya centret ska innehålla olika verksamheter som bibliotek, aktivitetsrum, konsthall, mötesrum, föreningsliv och café. Aktiviteterna ska kunna anpassas efter behov och efterfrågan.

Annakarin Åkerblom, enhetschef för plan- och exploatering på Sigtuna kommun, hoppas att centret ska bli en uppskattad mötesplats för besökare från hela kommunen. Beslutet att anta detaljplanen är ett viktigt steg mot att förverkliga denna vision.

Läs mer: Protester mot kulturcenter

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider