helsida_bostad

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_artikel_host

Den nya pandemilagen kräver att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande. Det skulle innebära att det på exempelvis en fotbollsplan kan visar 60 aktiva. Men beslutet om att stänga hallar, planer, simhallar ligger kvar till åtminstone 24/1.
– De åtgärder som har vidtagits gäller till och med den 24 januari 2021. De gäller över hela regionen. Vi arbetar med att se över hur den nya pandemilagen påverkar oss, uppger Lars Palmér, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen.

Det var före jul som samtliga kommuner i länet stoppade bokningar i haller, planer och ishallar för att minska smittspridning av covid-19. Detta trots att covid-19 utbrott bara stod för en liten bråkdel av samtliga allmänna utbrott enligt FHM:s siffror som Skolvärlden refererat till. Flest utbrott sker istället på arbetsplatser följt av förskola, grundskola och gymnasium.

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
arbete_outsider
pantamera_out