moderat_fokus_pan

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_artikel_host

Den nya pandemilagen kräver att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande. Det skulle innebära att det på exempelvis en fotbollsplan kan visar 60 aktiva. Men beslutet om att stänga hallar, planer, simhallar ligger kvar till åtminstone 24/1.
– De åtgärder som har vidtagits gäller till och med den 24 januari 2021. De gäller över hela regionen. Vi arbetar med att se över hur den nya pandemilagen påverkar oss, uppger Lars Palmér, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen.

Det var före jul som samtliga kommuner i länet stoppade bokningar i haller, planer och ishallar för att minska smittspridning av covid-19. Detta trots att covid-19 utbrott bara stod för en liten bråkdel av samtliga allmänna utbrott enligt FHM:s siffror som Skolvärlden refererat till. Flest utbrott sker istället på arbetsplatser följt av förskola, grundskola och gymnasium.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

connys_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

hockeyskola_helsida
ica_helsida
mp_ute_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

pantamera_avc_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

adhd_kommun
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

moderat_fokus_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
mp_ute_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
nrh