sap_feb_pan
Pernilla Bergqvist, gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommunFoto: Pressbild

Bergqvist nöjd med liberala inslag i Tidöavtalet

Liberalerna i länet har kritiserat Liberalernas partiledning för att ha gått med på Tidöavtalet och den nya regeringsbildningen. Pernilla Bergqvist är dock än så länge positiv till överenskommelsen som ger Liberalerna plats i regeringen.

centrum_artikel_host

På måndagen valdes Ulf Kristersson (M) till statsminister och idag väntas han presentera sin regering i samband med regeringsförklaringen. Det har dock inte gått smärtfritt då Liberalerna som är en del av både parlamentariska underlaget och i regeringen haft interna stridigheter gällande hur mycket av Sverigedemokraternas politik som man nu tvingas genomföra vilket anses gå stick i stäv med den liberala ideologin och Liberalernas partiprogram.

Lokalt i Sigtuna kommun är gruppledare och profilen Pernilla Bergqvist än så länge positiv mot bakgrund av att Liberalerna får igenom en del av sin skolpolitik.
– Vi har nu en liberal borgerlig regering, precis som vi lovade att arbeta för i valrörelsen. Jag är glad över de välbehövliga satsningar och liberala reformer som finns i Tidöavtalet, inte minst på skolområdet, uppger Bergqvist i ett mail till märsta.nu

Bergqvist är även nöjd med satsningar på skärpta straff, ökade befogenheter för socialtjänst, insatser för att inte hamna i kriminalitet och stärkt skydd för våldsutsatta kvinnor.
– Sedan kan jag inte sticka under stol med att överenskommelsen även innehåller kompromisser och åtgärder som jag och en hel del andra liberaler ser som problematiska och som strider mot tidigare fattade landsmötesbeslut i mitt parti. Men jag har förtroende för våra liberala riksdagsledamöter och kommande ministrar i deras uppdrag att se till att liberala reformer genomförs i regeringen, fortsätter Pernilla Bergqvist.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

spedition_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider