centrum_panorama_hostshopping
Pernilla Bergqvist, gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommunFoto: Pressbild

Bergqvist nöjd med liberala inslag i Tidöavtalet

Liberalerna i länet har kritiserat Liberalernas partiledning för att ha gått med på Tidöavtalet och den nya regeringsbildningen. Pernilla Bergqvist är dock än så länge positiv till överenskommelsen som ger Liberalerna plats i regeringen.

centrum_artikel_host

På måndagen valdes Ulf Kristersson (M) till statsminister och idag väntas han presentera sin regering i samband med regeringsförklaringen. Det har dock inte gått smärtfritt då Liberalerna som är en del av både parlamentariska underlaget och i regeringen haft interna stridigheter gällande hur mycket av Sverigedemokraternas politik som man nu tvingas genomföra vilket anses gå stick i stäv med den liberala ideologin och Liberalernas partiprogram.

Lokalt i Sigtuna kommun är gruppledare och profilen Pernilla Bergqvist än så länge positiv mot bakgrund av att Liberalerna får igenom en del av sin skolpolitik.
– Vi har nu en liberal borgerlig regering, precis som vi lovade att arbeta för i valrörelsen. Jag är glad över de välbehövliga satsningar och liberala reformer som finns i Tidöavtalet, inte minst på skolområdet, uppger Bergqvist i ett mail till märsta.nu

Bergqvist är även nöjd med satsningar på skärpta straff, ökade befogenheter för socialtjänst, insatser för att inte hamna i kriminalitet och stärkt skydd för våldsutsatta kvinnor.
– Sedan kan jag inte sticka under stol med att överenskommelsen även innehåller kompromisser och åtgärder som jag och en hel del andra liberaler ser som problematiska och som strider mot tidigare fattade landsmötesbeslut i mitt parti. Men jag har förtroende för våra liberala riksdagsledamöter och kommande ministrar i deras uppdrag att se till att liberala reformer genomförs i regeringen, fortsätter Pernilla Bergqvist.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Tåg krockade med lodjur i Odensala

Blåljus En trafikolycka inträffade tidigt på fredagsmorgonen den 10 maj i Sigtuna, där ett tåg kolliderade med ett lodjur i närheten av Odensala. Enligt Polisens information befann sig lodjuret på spåret, och kollisionen resulterade i att djuret avled.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider