centrum_panorama_hostshopping
Pernilla Bergqvist, gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommunFoto: Pressbild

Bergqvist nöjd med liberala inslag i Tidöavtalet

Liberalerna i länet har kritiserat Liberalernas partiledning för att ha gått med på Tidöavtalet och den nya regeringsbildningen. Pernilla Bergqvist är dock än så länge positiv till överenskommelsen som ger Liberalerna plats i regeringen.

centrum_artikel_host

På måndagen valdes Ulf Kristersson (M) till statsminister och idag väntas han presentera sin regering i samband med regeringsförklaringen. Det har dock inte gått smärtfritt då Liberalerna som är en del av både parlamentariska underlaget och i regeringen haft interna stridigheter gällande hur mycket av Sverigedemokraternas politik som man nu tvingas genomföra vilket anses gå stick i stäv med den liberala ideologin och Liberalernas partiprogram.

Lokalt i Sigtuna kommun är gruppledare och profilen Pernilla Bergqvist än så länge positiv mot bakgrund av att Liberalerna får igenom en del av sin skolpolitik.
– Vi har nu en liberal borgerlig regering, precis som vi lovade att arbeta för i valrörelsen. Jag är glad över de välbehövliga satsningar och liberala reformer som finns i Tidöavtalet, inte minst på skolområdet, uppger Bergqvist i ett mail till märsta.nu

Bergqvist är även nöjd med satsningar på skärpta straff, ökade befogenheter för socialtjänst, insatser för att inte hamna i kriminalitet och stärkt skydd för våldsutsatta kvinnor.
– Sedan kan jag inte sticka under stol med att överenskommelsen även innehåller kompromisser och åtgärder som jag och en hel del andra liberaler ser som problematiska och som strider mot tidigare fattade landsmötesbeslut i mitt parti. Men jag har förtroende för våra liberala riksdagsledamöter och kommande ministrar i deras uppdrag att se till att liberala reformer genomförs i regeringen, fortsätter Pernilla Bergqvist.

oppethus_helsida_2023

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
pantamera_out
connys
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider