Pernilla Bergqvist (L)Foto: Insändarbild

Bergqvist med på Landsmötet

Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

centrum_artikel_host

Under temat ”Ansvar för framtiden” debatterades och röstades det om flera centrala ämnen. Pernilla Bergqvist uttryckte sin tillfredsställelse över besluten som fattades, inklusive de kloka besluten kring skolpolitik, informationsplikt, EBO-lagen, klimatpolitik och stärkt trygghet i samhället.

Ett av de viktiga besluten inkluderade undantaget för lärare, vårdpersonal och socialtjänst från informationsplikten, samt att bibliotekarier också ska omfattas av denna undantagsregel. Liberalerna fastslog sitt motstånd mot att Sverigedemokraterna får ministerposter med hjälp av liberala mandat. Vidare stödde partiet avskaffandet av EBO-lagen, vilket är särskilt betydelsefullt för Sigtuna kommun.

Inom skolpolitiken fastställdes nuvarande inriktningen med betoning på fler utredningar och reformer som rör nationellt skolpengssystem, friskolor, läroboksreformer och större trygghet i skolan. Dessutom beslutades att införa ett gemensamt skolval i hela landet.

En annan central fråga gällde skapandet av en europeisk polisstyrka för att bekämpa den organiserade brottsligheten, särskilt dess gränsöverskridande natur. Landsmötet tog ställning för möjligheten att bedriva förundersökningar över gränserna och ge en EU-åklagare mandat att väcka åtal i Sverige vid gränsöverskridande brottslighet.

Diskussioner uppstod kring förbud mot slöjor för barn i förskola och lågstadiet, där partiet landade i att avslå förslaget men arbeta för ett starkare stöd till personalen att motstå hedersrelaterade krav. Vidare stärkte Liberalerna sin position inom klimat- och miljöpolitik genom att insistera på principen att de som släpper ut också ska stå för kostnaderna för saneringen.

Även beslut togs för att verka för öppettider till klockan 20 på Systembolaget alla dagar i veckan, inklusive försäljning av kylda drycker. Dessutom önskar partiet att licensbutiker ska få sälja öl, vin och cider som komplement till Systembolaget.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
ica_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
pantamera_out
slottsby_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host