vinter_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Bejublad show med Karl Dyall och Vegas

Karl Dyall kom hem till Märsta och en plats han inte uppträtt i sedan 80-talet: - Det var speciellt sa han till märsta.nu

centrum_artikel_host

Vegas levererade en härlig show i ett fullsatt Kulturum. Karl Dyall och vännerna Rennie Mirro samt Joachim Bergström hyllade smörsångarna tillsammans med Blåsarsymfonikerna.
– Det var speciellt och första gången jag uppträder i Märsta. Karriären startade här med Rockplocket och det som Ove Jansson fixade, dans på Stadshotellet, minns Karl Dyall.

Karl Dyall behöver ingen närmare presentation i både musik- och scensverige, han har flera hyllade roller bakom sig och även medverkan i Crossfit Games, atlettävling. Att sjunga är något som Karl är bekväm i säger han:
– Jag sjöng redan på 80-talet, den här showen gör vi fräst i Vitabergsparken men det har funnits lägen för att åka ut ibland, som nu till Märsta, Täby och Väsby.

Det var kul att komma hem så klart. Även om det var känslosamt. Karl Dyall har medverkat juryn i samband med Melodifestivalen i Märsta, ett uppdrag han uppskattar och samtidigt tycker han är svårt.
– Jag uppskattar att komma hit, det är underbart att få uppleva Mellon, det är större än vanliga Mellon tycker jag, men smärtsamt att behöva välja vem som ska vinna.

 

vinter_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

connys_helsida
joes-helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

storemore_helsida

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

nrh_sigtuna

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

oppethus_dec
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

slottsby_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

ica_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
slottsby_outsider
nrh
pantamera_out
connys
storemore_out
joes_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider