vinter_pan
Foto: Pressbild

Befolkningsökning i Sigtuna under andra kvartalet 2023

Enligt de senaste siffrorna från Statistiska centralbyrån (SCB), har befolkningen i Sigtuna kommun ökat under det andra kvartalet 2023. En kombination av ökad födelseöverskott och nettoinflyttning har bidragit till denna positiva trend.

centrum_artikel_host

Under det andra kvartalet föddes fler barn än det antal personer som avled i Sigtuna kommun, enligt SCB:s rapport som Newsworthy har sammanställt. Totalt sett föddes 141 barn medan 71 personer avled, vilket resulterade i ett positivt födelseöverskott – en trend som kommunen har upprätthållit under en längre tid.

Det som verkligen utmärker detta kvartal är dock den ökade nettoinflyttningen. Enligt SCB inflyttade 1 192 personer till Sigtuna under andra kvartalet, medan 1 117 personer flyttade ut från kommunen. Det resulterade i ett positivt flyttnetto för Sigtuna, där antalet inflyttade översteg antalet utflyttade med 75 personer. Av de som flyttade till Sigtuna kom majoriteten, närmare bestämt 679 personer, från Stockholms län. Ytterligare 333 personer kom från andra län i Sverige, medan 180 personer invandrade från andra länder.

Vid analys av utflyttningsmönstret märks en liknande trend. Av de 1 117 personerna som lämnade kommunen, flyttade 696 till andra delar av Stockholms län, medan 341 personer valde andra län i Sverige som sin nya destination. 80 personer flyttade till utlandet. Historiskt sett har Sigtuna haft en tendens där de flesta som flyttar till kommunen kommer från andra delar av Stockholms län, medan de som flyttar ut oftast stannar inom det egna länet.

Den totala befolkningsökningen för Sigtuna under andra kvartalet 2023 uppgick till 144 personer jämfört med föregående kvartal. Därmed når kommunens befolkning en total på 52 341 invånare. Om vi jämför med samma kvartal förra året har Sigtuna sett en ökning med 1 308 personer. Denna positiva utveckling är inte ovanlig för Sigtuna, som har upplevt en generell befolkningstillväxt under de flesta kvartal sedan millennieskiftet

oppethus_dec
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
joes_outsider
swedol_outsider
connys
ica_outsider
storemore_out
nrh
oppethus_out