eldsjal2024_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Bättre vaccintillgång denna vecka gör att ny grupp kan boka

Efter förra veckans paus av AstraZenecas vaccin som nu fått grönt ljus igen kommer Region Stockholm att vaccinera både 80+ och 75+ denna vecka.

centrum_artikel_host

Vaccintillgången är bättre denna vecka och därmed kan Region Stockholm få ut vaccin till samtliga 80+ och 75+. Den senare gruppen kommer att erbjudas möjlighet att boka tid. Tiderna är dock begränsade och sker med appen Alltid Öppet via 1177.se. 75+ gruppen kommer även att få brev hem med andra möjligheter att boka tid på än via appen.

Över 73 procent av stockholmarna över 80 år har fått sin första dos, denna grupp är just nu prioriterad för vaccinering. Det är vårdcentraler som vaccinerar, men man kan inte ringa direkt till vårdcentraler för att boka tid.
– Under pausen av AstraZeneca-vaccinet har våra lager fyllts på och nu vill vi använda doserna så snabbt som möjligt. Därför ställer vaccinatörer som tidigare vaccinerat personal nu om sin verksamhet och erbjuder invånare födda 1946 eller tidigare vaccination. Initialt har vi fyra mottagningar öppna för 75-plus och sedan öppnar vi successivt fler mottagningar också för denna grupp. Parallellt vaccinerar vårdcentralerna klart de som är födda 1941 eller tidigare och inom kort kommer även de som är födda 1946 eller tidigare kunna vaccinera sig på vårdcentralerna, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett uttalande

Enligt Thyberg är det ett allvarligt sittläge i länet nu och det är viktigare än någonsin att snabbt kunna vaccinera så många äldre som möjligt.

eldsjal2024_helsida
aldreomsorg_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
outsider_aldreomsorg
stentekompani_outsider
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host