eldsjal2024_pan
Foto: Kustbevakningen

Båttjuvar tagna på bar gärning i Sigtunafjärden

En dramatisk stöld av en båt i Skokloster, Mälaren, har slutat med att tjuvarna blev tagna på bar gärning av Kustbevakningen.

centrum_artikel_host

Efter en vecka av ökande oro över stulna båtar tog KBV 410 snabbt agerande och stoppade tjuvarna från att fly genom att använda en GPS-sändare för att spåra båtens position.

Händelsen utvecklades när polisen tog kontakt med Kustbevakningens ledningscentral angående en pågående båtstöld vid Skokloster. Den bestulne båtägaren hade reagerat snabbt och kunde via en GPS-sändare spåra sin båts position i realtid. Besättningen ombord på KBV 410 reagerade omedelbart och begav sig norrut mot Sigtuna för att ingripa.

Med hjälp av den noggrant koordinerade insatsen från Kustbevakningen och polisen lokaliserades den stulna båten snart på Sigtunafjärden. Båten, som hade tre gärningsmän och en hund ombord, bogserades till en närliggande brygga. Här mötte polisen upp för att gripa tjuvarna och återlämna båten till dess ägare som väntade på sin båt vid bryggan.

En viktig faktor i detta framgångsrika ingripande var användningen av en GPS-sändare eller GPS-puck. Denna teknologi är utrustad med avancerade sensorer som kan upptäcka om enheten är i rörelse eller står stilla. I det aktuella fallet kunde Kustbevakningen enkelt följa båtens rörelser och lokalisera tjuvarna baserat på den spårning som GPS-sändaren erbjöd.

Denna text genererades med en textrobot

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider