centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Barns omsorgstid påverkas inte av arbetslöshet hos förälder

Om vårdnadshavare drabbas av arbetslöshet under rådande coronakris så kommer barnen omsorgsplats på förskola inte att påverkas.

centrum_artikel_host

Ett beslut i Barn- och utbildningsnämnden innebär att att barn inte kommer drabbas av minskad omsorgstid i förskolan om föräldern blir arbetslös. En tillfällig ändring av vistelsetiden träder i kraft vilket gäller barn som har en befintlig placering under 2020. Från 2021 gäller ordinarie regler:
– Barn som har en plats på förskola eller fritids ska inte drabbas av att föräldrarna blir arbetslösa under den rådande pandemin. Det är viktigt att barnen får fortsätta komma till förskolan eller fritids som en trygghet och en normalitet i sin vardag. Det är många familjer som drabbas hårt av effekterna av pandemin och därför är det särskilt viktigt att barnen rätt till förskola och fritidshem upprätthålls, säger Pernilla Bergqvist(L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out