moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Barnens kulturdag kommer tillbaka

Barnens kulturdag arrangeras igen i Märsta centrum och alla barn är välkomna till en dag med teater, sagostund, fiskdam med mera.

centrum_artikel_host

Under pandemin pausades Barnens kulturdag men 19:e november mellan 11-15 är det dags igen i Kulturtorget i Märsta Centrum. Både i biblioteket, kulturlänken och kulturskolans lokaler kommer aktiviteterna att pågå:
– Det känns jätteroligt att åter igen kunna fylla det här fina huset med kultur mitt i mörkaste november och låta barnen vara i fokus. Det här är en dag som dessutom är gratis, så att alla barn kan komma hit med sina familjer och vänner och upptäcka och inspireras av olika kulturaktiviteter och framträdanden. Med Barnens kulturdag visar vi verkligen på bredden vi har i våra verksamheter och vilken kultur vi erbjuder både för, med och av barn och unga, säger Maria Liljeholm, kulturproducent i Sigtuna kommun.

Aktiviteterna är för barn i främst 0-12-årsåldern men föräldrar, lite äldre syskon och vänner kan också medverka. För äldre barn finns en workshop i dans och teater. Kulturskolans elever kommer även att uppträda samt att Sigtuna museum hjälper till för den som vill skapa i silverglänsande material.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

advent_kyrka_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

dackskifte_helsida
agy_oppethus

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dackskifteoutsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
connys