centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Barnens kulturdag kommer tillbaka

Barnens kulturdag arrangeras igen i Märsta centrum och alla barn är välkomna till en dag med teater, sagostund, fiskdam med mera.

centrum_artikel_host

Under pandemin pausades Barnens kulturdag men 19:e november mellan 11-15 är det dags igen i Kulturtorget i Märsta Centrum. Både i biblioteket, kulturlänken och kulturskolans lokaler kommer aktiviteterna att pågå:
– Det känns jätteroligt att åter igen kunna fylla det här fina huset med kultur mitt i mörkaste november och låta barnen vara i fokus. Det här är en dag som dessutom är gratis, så att alla barn kan komma hit med sina familjer och vänner och upptäcka och inspireras av olika kulturaktiviteter och framträdanden. Med Barnens kulturdag visar vi verkligen på bredden vi har i våra verksamheter och vilken kultur vi erbjuder både för, med och av barn och unga, säger Maria Liljeholm, kulturproducent i Sigtuna kommun.

Aktiviteterna är för barn i främst 0-12-årsåldern men föräldrar, lite äldre syskon och vänner kan också medverka. För äldre barn finns en workshop i dans och teater. Kulturskolans elever kommer även att uppträda samt att Sigtuna museum hjälper till för den som vill skapa i silverglänsande material.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
connys