centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Barnens kulturdag kommer tillbaka

Barnens kulturdag arrangeras igen i Märsta centrum och alla barn är välkomna till en dag med teater, sagostund, fiskdam med mera.

centrum_artikel_host

Under pandemin pausades Barnens kulturdag men 19:e november mellan 11-15 är det dags igen i Kulturtorget i Märsta Centrum. Både i biblioteket, kulturlänken och kulturskolans lokaler kommer aktiviteterna att pågå:
– Det känns jätteroligt att åter igen kunna fylla det här fina huset med kultur mitt i mörkaste november och låta barnen vara i fokus. Det här är en dag som dessutom är gratis, så att alla barn kan komma hit med sina familjer och vänner och upptäcka och inspireras av olika kulturaktiviteter och framträdanden. Med Barnens kulturdag visar vi verkligen på bredden vi har i våra verksamheter och vilken kultur vi erbjuder både för, med och av barn och unga, säger Maria Liljeholm, kulturproducent i Sigtuna kommun.

Aktiviteterna är för barn i främst 0-12-årsåldern men föräldrar, lite äldre syskon och vänner kan också medverka. För äldre barn finns en workshop i dans och teater. Kulturskolans elever kommer även att uppträda samt att Sigtuna museum hjälper till för den som vill skapa i silverglänsande material.

connys_helsida
dack_helsida
joes-helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
dack_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
swedol_outsider